15 juuli, 2015

05.07, Versciaco/Vierschach - Děčín

Ilustamata. Kodupoole sõidupäev. 800km ümber.

Magusast mägihotellist ulatatakse koos arvega tsellofaani pakitud südamekujulised küpsised. Et maik jääks ikka suhu.

Pühapäeva keskpäev, temperatuur 30 kandis, sudu varjutamas Alpi tippe Innsbrucki ümber. Suvalisest Austria raadiojaamast enne Saksa piiri tuleb Stig Rästa 'Goodbye to yesterday'. Kuidas nad teadsid?


Kaardile visuaalselt otsa vaadates oleks teise trajektoori valinud, aga uskusime elektrooniliste vidinate tarkust, mis pakkusid mõningase kaarega marsruuti kasutades ära Saksa kiirteid. Või mis Euroopa reis see olekski, kui pärast arulagedat kimamist, kuigi sakslased diskuteerivad viimasel ajal 130km/h piirkiiruse sisseseadmist, mõnes Saksa kiirtee äärses tanklas vorstikesi ei manustaks sinna kõrvale suurelt ekraanilt vormelit vaadates. Seegi kord õnnestus natuke enne Regensburgi linna päris kobedale einelale peale sattuda.


 
 
Peatuspaik Děčínis sai valitud eesmärgiga kahe sõidupäeva vahele teha veel üks autohõredam matkapäev, Põhja-Böömimaa České Švýcarsko erakordsete kivimiladestiste juurde.

Sealkandis on mitmeid väikseid hästi säilinud keskaegse linnasüdamega linnakesi ja Děčín näis olevat üks selline. Lasime end ilmselt ära lollitada hotelli nimes sisalduval sõnal 'centrum'. See kuhu me sattusime oli aga kõike muud kui nunnukene keskaegne linnakeskus :)

Tõsi, aknast oli 13. sajandi ehitatud kuninglik lossihoone täiesti näha. Raiden aga arvas, et hotell näeb välja nagu seal kaks nädalat tagasi vangla oleks olnud. Tesco kaubanduskeskuse ja tankla kõrval asus endise tehasehoone moega valge maja, mille erinevad korrused olid praktiliselt ära kasutatud - hotell asus neljandal, all oli mingigolfi saal ja kasiino, kuskil olid mingid kontorid, võib-olla seina taga keevitati midagi. Aga eks igast Telliskivist saab kunagi Loomelinnak.

Kõiges valitseb tasakaal - ka juhuslikult valitud öömajade hubasuses.

 
 
Bensukast teise külje peale jäi tehasehoov kaablirullidega ja neljandat külge õnneks ei näinud. See eest oli säilinud tihe seos loodusega - tegin ühe akna lahti - sattusin ninapidi ämblikuvõrku. Tegin teise akna lahti, pääsukesed säutsusid peakohalt pesast välja. Tegin lahti kolmanda akna teises toas - rammusa ämblikuga võrk koos teise ärevalt säutsuvate pääsukeste pesaga. Aga jah, kus tegid räästapääsukesed pesi siis, kui räästaid veel ei olnud? (on tegelikult mu venna looduslik-filosoofiline küsimus).

Hotel S-centrum Děčín , 
Ústecká ulice 1945/10, Děčín, CZ/405 02, Tšehhi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar