15 juuli, 2015

06.07, Děčín - Częstochowa

Matkakest, mille pikkuse osa jäigi segaseks, sest erinevad kättesattunud allikad pakkusid Hrensko külakesest Labe/Elbe jõe äärest Kesk-Euroopa suurima loodusliku silla, mida kutsutakse Pravčická Brána, juurde jõudmiseks läbi eriskummaliste liivakivikaljude nii 45 kui 90 minutit.

Hea tahe ja varjuline astumine. Saksa keel oli päris tihedalt kuuldav, kuna Dresden jääb sealt vaid 50km kaugusele. Mets ja kivid pakkusid head vaheldust kiirtee lindile.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Õhtuks katsusime jõuda Lõuna-Poolasse Częstochowasse. Katoliiklikusse palverännakute paika, kus Jasna Gora kloostris asub imettegev Musta Madonna pühapilt.

 

Kas sellest, et kolm paganat linna lasti, aga ööpäev hiljem tabas piirkonda kõva torm, mis oleks meiegi teele segadust külvanud, kui me poleks nii napilt sealt jõudnud jalga lasta. Või hoidis maru me kannul paigal kloostrile eemalt visatud lugupidav pilk ja et me "mitteusulistena", nagu Raiden väljendas, Madonnat oma soovidega kimbutama ei läinud.

Igatahes navigaatorist abimehele mõjus sellesse heasse Poola kohta jõudmise soov täiesti segadusseajavalt - ta ei saanudki sellest üle. Õnneks oli meil teine veel.


Hotel Bonaparte, Ul. Osada Młyńska 3, 42-280 Częstochowa, Poola

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar